Mendo H (Liga B) doorbreekt tiebreakban en verslaat Kapellen in eigen huis.

Door een matige start met veel eigen fouten van Mendo Booischot kon Kapellen te gemakkelijk uitlopen. Ze slaagden er zelfs in om via 8-6 een 6puntenvoorsprong (7-13) uit te bouwen. Michel Mariën dropte de jonge Ward Van Dyck in de match en die zorgde voor de ommekeer. Met hard labeur en een collectief goed draaiend geheel werkte Mendo punt voor punt de achterstand en zelfs 2 setpunten voor de thuisploeg weg. Het harde werken werd beloond en onze mannen haalden tot groot ongeloof van de talrijke Kapelse supporters onverwacht maar oververdiend de 1ste set binnen. (8-6, 16-11 en 25-27)

De frustraties bij de Kapelse spelers vierden hoogtij maar dat leverde Sven Sophie enkel een rode kaart op waardoor ze in de 2de set al direct tegen een 0-1 achterstand aankeken. Kapellen was echter op revanche uit en de bezoekers waren bijna constant op achtervolgen aangewezen. Onder impuls van een sterk aanvallende Van Den Bosch en een uitmuntend spelende Stig Van Heurck bracht de thuisploeg de bordjes in evenwicht. (8-6, 16-15 en 25-21)

Die winst gaf de thuisploeg vleugels en om één of andere onverklaarbare reden bakte Mendo er niks meer van ....Opslagmissers, receptieblunders en te slappe aanvallen zorgden ervoor dat Kapellen op geen enkel moment in problemen geraakte en makkelijk met 2-1 voor kwam.(8-5, 16-9 en 25-16)

In de 4de set gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe en werd er voor elk punt gevochten. Na de 1ste technische time out staken de mannen van Mendo een tandje bij en met 2 knappe opslagreeksen van Wout Van Dyck en Bob Douwen liepen ze uit tot 10-13. Dan stokte de Mendomotor en leek de tiebreakangst toe te slaan maar met Wout Van Dyck weer aan het opslagkanon keerde de rust terug bij de bezoekers en bouwden ze een veilige ??? 23-17 voorsprong op. Kapellen vocht echter nog terug en slaagde er ei zo na nog in om te stunten maar Wouter Gijsemans mepte die droom stuk en Mendo pakt de set met 23-25!

In de tiebreak speelden de heren van mendo Booischot Sven Sophie en zijn mannen op een hoopje en werkten een bijna foutloos parcours af! De alom gekende mendovechtlust was er weer en ze lieten de supporters genieten van volleybal op hoog niveau. Over en out voor Kapellen en 8-15 en 2-3 voor Mendo Booischot!!! De tiebreakban is gebroken en na 3 keer nipt verlies winnen onze heren eindelijk die fel bevochten 5de set,

Het geeft vertrouwen voor volgend weekend waarin ze het 2 keer op verplaatsing moeten opnemen tegen Puurs en Optima Lendelede.

Speelden : Joren Appels, Wouter Gijsemans, Wout Van Dyck, Ruben Duwaerts, Maarten Van Dyck, Bob Douwen, Benedict Buts (libero)

Kwamen in : Ward Van Dyck, Toon Swinnen

Uitslag: 2 - 3 (25/27, 25/21, 25/16, 22/25, 8/15)

verslag: Annemie Daems/Mendo Booischot/Nnieuws.be